Danes je 19.7.2024

Input:

Izplačilo poslovne uspešnosti in ustrezno poročanje

27.10.2021, Vir: Verlag DashöferČas branja: 12 minut

Izplačilo poslovne uspešnosti in ustrezno poročanje

Spletna klepetalnica, 27. 10. 2021. Odgovarjala je Simona Matko Počivalšek (RISTO s.p.)

Transkrip klepetalnice si v pdf obliki lahko prenesete tukaj.

 

V gradivu z vašega video seminarja, ki je potekal konec septembra, je prikazano poročanje podatkov v analitičnem delu REK-1 obrazca za potrebe M4 za pokojninsko osnovo in za primer izplačila poslovne uspešnosti do 100 % zneska povprečne plače v RS, ki se veže na efektivne ure:
Polje M01/ v polje ure vpišete vrednost nič (0) / iREK polje A062 / oznaka osnove P01
se NE veže na efektivne ure:

Polje M05 / iREK A062 oznaka osnove P04

Pravna podlaga v povezavi s prisotnostjo delavca je 32. člen ZPIZ-2.

V kakšnem primeru je lahko izplačilo poslovne uspešnosti oproščeno obračuna dohodnine, če je poročanje vezano na efektivne ure? Če prav razumem gre v takšnem primeru za diskriminatoren kriterij, ki se izključuje z neobdavčenim izplačilom poslovne uspešnosti.

V primeru izplačila poslovne uspešnosti, ki je vezano na prisotnost delavca na DM po kriterijih, ki jih postavi družba v svojih internih aktih, se takšno izplačilo v M4 poročajo tudi ure. Podatki za M4 niso vezani na zakon o dohodnini in je poročanje M4 podatkov na Rek in iRek obrazcih predmet ZPIZ zakonodaje. Potemtakem, to ni predmet diskriminacije, saj je že sam sklep o izplačilu nagrade vezan na prisotnost delavca na delovnem mestu. Nikakor pa ne sme biti razlog neupravičenosti izplačila nagrade  bolniški stalež. Gre za primere porodniškega dopusta, očetovski dopust in druge smiselne kriterije (ki niso predmet diskriminacije), ki jih določi družba v sklepu.

Ali pripada delavcu, ki je v bolniškem staležu celo leto oz. 2 leti, tudi poslovna uspešnost?

Bolniški stalež ne sme biti razlog,da delavec ne bi prejel poslovne uspešnosti saj bi potem to bil predmet diskriminacije in takšno izplačilo podjetje ne sme obravnavati kot davčno ugodnejše izplačilo.

Smo gradbeno podjetje. Ali lahko izplačujemo različne zneske poslovne uspešnosti? Če ja, kako določimo merila poslovne uspešnosti za posameznega delavca? Ali je lahko poslovna uspešnost vezana na posamezni projekt?

Kriterije za izplačilo poslovne uspešnosti v % in pri katerih se zneski izplačil razlikujejo med zaposlenimi, družba postavi glede na način poslovanja