Danes je 19.7.2024

Input:

Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih

27.7.2022, Vir: Verlag DashöferČas branja: 7 minut

Varstvo osebnih podatkov v delovnih razmerjih

Spletna klepetalnica, 27. 7. 2022. Odgovarjala je odvetnica Tanja Bohl (Odvetniška pisarna Bohl d.o.o.)

 

PDF si lahko prenesete tukaj.

Ali res ne smemo imeti kopije osebnega dokumenta v personalni mapi?

Ne, delodajalec za to nima pravne podlage.  

Zakon o osebni izkaznici v 4. členu in Zakon o potnih listinah v 4.a členu določata pogoje za kopiranje osebnih dokumentov. Ti se lahko za vnaprej določene namene kopirajo tudi na podlagi pisne privolitve imetnika, pri čemer pa mora biti privolitev podana skladno z določili Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Informacijski pooblaščenec pri tem poudarja, da četudi bi delavec privolil v kopiranje osebnega dokumenta ali če bi sam prinesel kopijo, delodajalec ne bi imel pravne podlage za njeno hrambo, saj bi jo moral v skladu s točko (e) prvega odstavka 5. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki določa rok hrambe osebnih podatkov, takoj po dosegu namena uničiti, tj. po vnosu novih podatkov v zbirko oziroma po pripravi pogodbe o zaposlitvi.

Ali moramo razrezati vse listine, na katerih je naveden ime in priimek posameznika, čeprav ni poleg nobenih drugih podatkov (npr. seznam zaposlenih)?

Primarno poudarjamo, da je vprašanje zastavljeno zelo široko, zaradi česar nanj ni mogoče podati enoznačnega odgovora, ker se lahko nanaša na vsako situacijo znotraj delovnega razmerja in na skoraj vsak trenutek v delovnem