Danes je 19.7.2024

Input:

Varnost in zdravje pri delu s sodno prakso

13.4.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:41:54

Poglavja

Delodajalec mora po določbi 5. člena Zakona o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) zagotoviti varnost in zdravje pri delu delavcev ter drugih oseb, navzočih v delovnem procesu. Z namenom preprečevanja nesreč mora znati odpravljati in obvladovati nevarnosti pri delu ter obveščati, osveščati in usposabljati delavce.

Kakšne vse so odgovornosti delodajalca s področja zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, ter kaj na kršitve poreče sodna praksa, si lahko pogledate v pričujočem video seminarju, ki smo ga pripravili v sodelovanju z mag. Boštjanom J. Turkom.

 

Kazalo vsebine:

  • Zakon o varnosti in zdravju pri delu
  • Odgovornost delodajalca
  • Sodna praksa
  • Globe v primeru kršitve predpisov
  • Vprašanja in odgovori

 

Predavatelj:

mag. Boštjan J. Turk je direktor inštituta za civilno in gospodarsko pravo iz Ljubljane. Po izobrazbi je magister pravnih znanosti in diplomant svetovno znane akademije Saint George International iz Londona iz področja poslovnih ved. Je tudi sodelavec Dublin Business School (DBS) iz Irske. Ima številne študijske in delovne izkušnje iz tujine, saj je bil ekskluzivni zastopnik REUTERS TV iz Londona in član Akademije za politične študije iz New Yorka. Poleg tega je habilitirani učitelj za področje gospodarskega, poslovnega in nepremičinskega prava in predavatelj na številnih dobro obiskanih seminarjih doma in v tujini.

 

VZDSODPRA.pdf 0.25 MB