Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Uporaba službenega vozila in priprava potnega naloga

7.1.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

2018.25.2.9 Uporaba službenega vozila in priprava potnega naloga

mag. Tanja Magister, BDO Svetovanje d.o.o.

Zanima me ali je podjetje dolžno na potni nalog zapisati začetno stanje števca avtomobila in končno stanje števca avtomobila, ko delavec na službeni poti uporabi službeno vozilo? Vsako službeno vozilo je opremljeno s knjigo prevoženih kilometrov, kamor vsak uporabnik vozila evidentira začetno in končno stanje števca, datum poti, namen poti.

Ker zaposleni uporabljajo tri različna službena vozila (glede na trenutno razpoložljivost) in pa zasebna vozila, imamo tehnično težavo z mesečnimi potnimi nalogi za lokalne vožnje. Težava nastane, ker je lahko en potni nalog izstavljen le za eno vozilo. Ali je lahko mesečni potni nalog izstavljen kot excel tabela v začetku meseca s svojimi zaporednimi številkami, ki vsebuje vse potrebno za obračun potnih nalogov in kasneje, ko izplačamo obračunane potne stroške, na koncu meseca izstavimo potni nalog iz sistema, ki pa bo imel evidenčno le vrednosti posameznih stroškov za cel mesec skupaj? Seveda priložimo tudi vse potrebne priloge in mesečni potni nalog.

Kaj se šteje kot lokalna vožnja? Ali je zajeta cela Slovenija, če ne obračunavamo dnevnic zaposlenim, ampak le povrnemo stroške kilometrine in parkiranja?

Načeloma delavci lahko imajo

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih