Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Regres za letni dopust

20.4.2018, , Vir: Verlag Dashöfer

5.4.1.2.2 Regres za letni dopust

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.

Pravica do regresa za letni dopust je vezana na pravico do letnega dopusta. Če ima delavec pravico do letnega dopusta ima tudi pravico do regresa za letni dopust.

ZDR-1 določa minimalno višino regresa za letni dopust, in sicer določa, da regres za letni dopust ne sme biti nižji od zakonsko določene minimalne plače. Če kolektivne pogodbe, ki zavezujejo delodajalca ali notranji pravilniki ali pogodba o zaposlitvi določajo višji znesek regresa za letni dopust, je delodajalec dolžan izplačati ta, višji znesek.

Rok za izplačilo regresa za letni dopust je najkasneje 1. julija tekočega leta oziroma najkasneje 1. novembra tekočega leta, če ima delodajalec likvidnostne težave in če to določa kolektivna pogodba dejavnosti. Če ti dve okoliščini nista prisotni, je obvezno izplačilo regresa za letni dopust najkasneje do 1. julija tekočega leta.

Delovni čas nima vpliva na pravico do letnega dopusta, lahko pa ima vpliv na pravico do regresa za letni dopust oziroma na njegovo višino. ZDR-1 določa, da ima delavec, ki dela krajši delovni čas, pravico do sorazmernega regresa za letni dopust, razen če dela krajši delavni čas na podlagi predpisov o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, zdravstvenem zavarovanju ali predpisov, ki urejajo starševsko varstvo. Če delavec dela krajši delovni čas od polnega zaradi koriščenja določene »socialne« pravice, ki mu pripada na podlagi »socialne« zakonodaje, ima vedno pravico do celotnega regresa za letni dopust.

Obračun akontacije dohodnine od izplačanega regresa je urejen v 5. odstavku 127. člena ZDoh-2. Za regres ZDoh-2 določa poseben način obračunavanja akontacije dohodnine, in sicer po t. i. povprečni davčni stopnji. Kadar se dohodek iz zaposlitve, ki se všteva v davčno osnovo, izplača za več mesecev skupaj, se akontacija dohodnine izračuna od celotnega regresa za letni dopust, po povprečni stopnji dohodnine od enomesečnega dohodka. Pri regresu za letni dopust se namreč šteje, da se izplačuje za celotno koledarsko let, kar pomeni skupaj za vseh 12 koledarskih mesecev. Zaradi tega se pri izračunu akontacije dohodnine upošteva t. i. povprečna stopnja.

5. odstavek 127. člena ZDoh-2 določa tudi način izračuna povprečne stopnje. Za ugotovitev povprečne stopnje dohodnine od enomesečnega dohodka, se prejeti

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih