Danes je 25.7.2021

Input:

Obračun boleznine v breme delodajalca in osnova nadomestila (konkretni primeri)

6.7.2021, , Vir: Verlag Dashöfer

11.2.19 Obračun boleznine v breme delodajalca in osnova nadomestila (konkretni primeri)

Svetovanje in izobraževanje Risto, Simona Matko Počivalšek s.p.

Nadomestila za čas zadržanosti od dela so opredeljena z Zakonom o delovnih razmerjih in s kolektivnimi pogodbami na ravni dejavnosti. Višine nadomestil opredeljuje zakoni in pravilniki tudi iz drugih področji, med drugimi moramo biti pozorni tudi na višino osnove, vrste prispevkov v primeru olajšav in vrste prispevkov v primeru nedoseganja osnovne plače v višini minimalne pokojninske osnove. Vsak primer obračuna nadomestila je potrebno vzeti pod drobnogled in pravilno obračunati delavčevo osnovo in prav tako pravilno obračunati pripadajoče prispevke in davke, ki jih opredeljuje zakonodaja.

V našem primeru bomo izhajali iz Zakona o delovnih razmerjih za prikaz praktičnega primera izračuna nadomestila v breme delodajalca do 30 dni, z razlogom zadržanosti 01 BOLEZEN, ki ni povezana z delom. Prav tako bomo za obračun prispevkov in davkov upoštevali novo višino minimalne pokojninske osnove, ki je v skladu s interventno zakonodajo za čas izplačil od 1. 7. 2021 do 31. 12. 2021 enaka višini minimalne plače po zakonu in znaša 1.024,24 EUR.

V skladu s 137. členom Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) delavcu pripada obračun nadomestila tudi v primeru odsotnosti iz dela z razlogom