Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Izraba letnega dopusta - pogosta vprašanja

7.6.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

2019.11.1.2 Izraba letnega dopusta – pogosta vprašanja

mag. Brigita Rajšter Vranović

Od časa do časa ne škodi, da se spomnimo osnov.

Kakšna so osnovna pravila glede izrabe letnega dopusta?

Večina delodajalcev v Sloveniji se pri določanju izrabe letnega dopusta drži osnovnega pravila iz ZDR-1, in sicer, da delavci izrabijo letni dopust v več delih, pri čemer pa morajo en del letnega dopusta (t. i. obvezni del letnega dopusta) izrabiti v enkratnem neprekinjenem trajanju, tj. dva tedna v istem koledarskem letu. V primeru, da ima delavec razporejen delovni čas na pet dni v tednu, to pomeni, da mora njegov obvezni letni dopust trajati skupaj najmanj 10 delovnih dni, lahko pa tudi več.

Delodajalec lahko zahteva od delavca, da planira izrabo najmanj dveh tednov letnega dopusta za tekoče koledarsko leto in delavec je dolžan do konca tekočega koledarskega leta tudi izrabiti najmanj dva tedna dopusta. Dolžnost delodajalca pa je, da delavcu zagotovi izrabo celotnega letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, zato mora delovni proces organizirati tako, da bo to svojo zakonsko obveznost lahko tudi izpolnil.

Načeloma velja, da lahko delavci v skladu z dogovorom z delodajalcem izrabijo letni dopust kadarkoli med koledarskim letom, vendar pa veljajo za določene dejavnosti tudi specifike.

Do kdaj mora delavec izrabiti letni dopust?

Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna. Deljena izraba letnega dopusta je le možnost in ne obveznost, zato je mogoča tudi izraba letnega dopusta v enem delu.

Splošno pravilo je, da delavec, ki ne izrabi vsega letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, tega lahko v dogovoru z delodajalcem izrabi do 30. junija naslednjega leta. Večina delodajalcev ima ta »dogovor« že urejen v splošnih aktih, tako da poseben dogovor ni potreben.

ZDR-1 strogo določa, da ima delavec pravico do izrabe samo enega dne letnega dopusta na dan, ki si ga izbere sam, starši šoloobveznih otrok pa imajo pravico do enega tedna letnega dopusta v času šolskih počitnic (poletnih, zimskih oziroma drugih), pri čemer pa lahko v skladu z ZDR-1 delodajalec temu delavcu odreče izrabo na izbrani dan oziroma teden le v primeru, če bi odsotnost delavca resneje ogrozila delovni proces.

V dejavnosti trgovine ima na primer delavec pravico izrabiti tri dni letnega dopusta na tisti dan, ki ga sam določi, o čemer mora obvestiti delodajalca najkasneje tri dni pred izrabo. Delodajalec mu izrabe ne sme odreči, razen če bi ta resneje ogrožala delovni proces. Delavec, ki je član sindikata, podpisnika kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine, ima pravico izrabiti tudi dodatni dan letnega dopusta na tisti dan, ki ga sam določi, o čemer mora

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih