Danes je 8.4.2020
Input:

Informacija o sprejemu novega Pravilnika o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca

23.3.2020, , Vir: Verlag Dashöfer

1.91 Informacija o sprejemu novega Pravilnika o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca

Breda Koren

Dne 28. 2. 2020 je bil v Uradnem listu RS, št. 12/20 objavljen nov Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca (v nadaljnjem besedilu: Pravilnik), ki je začel veljati 1. marca 2020, z izjemo 36. člena Pravilnika, ki ureja zaokroževanje podatkov o urni osnovi za delo. Ta določba se začne uporabljati 1. maja 2020, saj je treba zagotoviti informacijske prilagoditve.

Pravilnik določa natančnejši postopek uveljavljanja izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja med začasno zadržanostjo delavca od dela, ki ga Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije izplača delodajalcu ali na njegovo zahtevo neposredno delavcu.

V Pravilniku so podrobneje urejeni pojmi, kot tudi razlogi in trajanje pravice do nadomestila plače, ki se izplača iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

V