Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Ali lahko delodajalec delavcu zniža plačo?

16.6.2016, , Vir: Verlag Dashöfer

Plača je sestavljena iz osnovne plače, dela plače za delovno uspešnost in drugih dodatkov. Osnovna plača se določi s pogodbo o zaposlitvi in je delodajalec brez soglasja delavca ne sme samovoljno znižati. Delodajalec lahko brez delavčevega soglasja poseže le v variabilni del plače - ta se običajno nanaša na dodatek za (osebno) uspešnost, vendar mora tudi za to obstajati ustrezna utemeljitev.

Osnovna plača delavca predstavlja fiksni del plačila za opravljeno delo, o kateri sta se delodajalec in delavec dogovorila s pogodbo o zaposlitvi. Pri določanju osnovne plače delavca je treba upoštevati zahtevnost dela, za katerega je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi. Osnovna plača delavca je lahko nižja od zakonsko minimalne plače, vendar ne sme znašati manj, kot to določa zavezujoča kolektivna pogodba dejavnosti glede na zahtevnost delovnega mesta (tarifni razred).

Ker je osnovna plača delavca obvezna sestavina pogodbe o zaposlitvi, je delodajalec samovoljno ne more znižati. Znižanje osnovne plače delavcu je možno le s sklenitvijo aneksa k pogodbi ali nove pogodbe.

K osnovni plači delavcu pripadajo tudi dodatki, kot jih določa zakon in kolektivna pogodba oz. interni akti delodajalca. Tudi ti dodatki predstavljajo del plače, katerega delodajalec ne more delavcu kar tako znižati. Tu gre za dodatke, kot so npr. dodatek za nočno delo, nedeljsko delo, praznično delo, popoldansko delo, nadurno delo, dodatek za delovno dobo ipd.

Odpoved s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi z nižjo

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih